GTA 5 PC Çıkış Tarihi Rockstar Tarafından Duyuruldu

10.06.2014 18:43

 

Ha geldi, ha gelcek derken GTA 5 PC çıkış tarihi resmi olarak duyuruldu. Hatırlanacağı üzere Rockstar GTA 5'i geçtiğimiz sene sonbahar aylarında PlayStation 3 ve Xbox 360 için yayınlamıştı. Oyun kısa sürede video oyunları tarihinde rekorlar kırmış ve şu ana kadar en yüksek gelir elde eden video oyunu olmuştu. Bu başarının ne kadar büyük olduğu ise oyunun PC versiyonu çıkmadan bu gelirin yakalanmış olmasına bakılarak anlaşılabilirdi.

Xbox 360 ve PlayStation 3 kullanıcıları oyunun keyfine vararak YouTube üzerinde videolar paylaşmaya başlamıştı. PC kullanıcıları ise sadece bu videoları izlemekle kalmış, oyunu oynayamamanın üzüntüsünü yaşamıştı. Oyunun PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkışından itibaren GTA 5 PC versiyonuna ait olduğu iddia edilen ekran görüntüleri ve birkaç video internete sızmış, bu içerikler oyun hakkında daha çok heyecan yaratmıştı. Rockstar'ın GTA 5'in PC versiyonu veya GTA 5 PC çıkış tarihi hakkında resmi bir açıklama yapmamış olması bu heyecanın yüksek olmasının nedeniydi.

Ve nihayet Rockstar GTA 5 PC versiyonu ile PlayStation 4 ve Xbox One versiyonlarının çıkış tarihini yayınladığı video ile resmi olarak duyurdu. Böylece artık GTA 5 PC versiyonu hakkında yayılan söylentilere itibar etmemize de gerek kalmadı. Rockstar tarafından yayınlanan videoda GTA 5 PC çıkış tarihi ve yeni nesil konsollar için çıkış tarihi önümüzdeki sonbaharı işaret ediyor.

Rockstar'ın yayınladığı videoda GTA 5'in PC ve yeni nesil versiyonundan manzaralara da yer veriliyor. Bu görüntülere göre oyunun PC ve yeni nesil versiyonunun çok daha yüksek grafik kalitesine sahip olacağı söylenebilir. İşte resmi GTA 5 PC, PlayStation 4 ve Xbox One duyuru videosu: